Liceele de meserii din România pregătesc forță de muncă pentru Spania. 15 elevi ai unui liceu din Craiova au făcut practică timp de trei săptămâni în service-uri auto din Valencia. La finalul stagiului de pregătire, toți au fost invitați de patronii service-urilor să se întoarcă în Spania, după ce termină liceul, pentru a semna contracte de muncă. Ofertele sunt tentante, cu salarii care pornesc de la 1.500 de euro.

Cei 15 elevi ai Liceului Tehnologic George Bibescu au participat la începutul lunii iunie la un stagiu de pregătire în Valencia, la unele dintre cele mai mari service-uri din oraș.

- A fost o perioadă foarte bună, am avut multe lucruri de învățat. Mergeam în fiecare dimineață acolo, iar dânșii ne învățau cum să lucram pe motoare.

La finalul stagiului, patronii service-urilor le-au propus elevilor să se întoarcă în Spania.

- Ne-au spus să ținem legătura cu ei până terminăm clasa a XII-a, apoi este foarte posibil să ne angajeze acolo.

- Au fost foarte mulțumiți, chiar ne-au zis că ne-ar primi înapoi cu orice ocazie. Cu brațele deschise.

Adrian are 18 ani, iar reprezentanții service-ului unde a făcut practică i-au propus să îi păstreze CV-ul până anul viitor, când va absolvi liceul.

M-aș duce chiar și astăzi. În jur de 1500-2000 de euro ar fi cel mai mic la un service auto nu foarte dotat”, spune Adrian Cincă, elev al Liceului tehnologic George Bibescu.

A fost apreciată seriozitatea, bagajul de cunoștințe, punctualitatea, ținuta elevilor, disciplina în munca și modul că sunt foarte foarte receptivi”, afirmă Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic George Bibescu.

Tinerii au ajuns la practică în Spania prin programul Erasmus Plus. La liceul Tehnologic George Bibescu studiază aproape 400 de elevi.

service_auto2

sursa: digi24.ro