Masina este din ce in ce mai mult, un element care reuseste sa ne faca viata cursiva si sa lege intre ele diverse piese de puzzle. Din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru masini personale iar strazile devin cu adevarat neincapatoare.

Pana la urma, pe langa utilitate, masina ofera si placerea de a conduce, motiv pentru care majoritatea soferilor prefera sa se urce la volan, decat sa opteze pentru metrou, tramvai sau alte mijloace de transport in comun.

Totul e bun si frumos pana in momentul in care piesele auto incep sa nu mai functioneze bine. Acest aspect este extrem de neplacut, dar din pacate este prezent la majoritatea masinilor, motiv pentru care trebuie sa fie privit cu cea mai mare atentie.

Evident, uzarea pieselor auto se poate preveni intr-o mai mare sau mai mica masura. Pentru asta insa, trebuie sa optezi pentru o inspectie auto la intervale regulate de timp si sa incerci sa respecti toate regulile impuse de producatorul masinii.piese1_400

In momentul in care inevitabilul se produce si una din piese cedeaza, pentru a te asigura ca alegi cele mai bune piese auto, este bine sa te informezi in legatura cu acestea.

Exista 3 mari categorii de piese auto : Originale, Aftermarket si Contrafacute. Cele mai apreciate sunt evident, cele originale, insa acestea nu prezinta cel mai bun raport calitate-pret, raport mult mai bun in cazul pieselor aftermarket. In general, piesele aftermarket sunt asemanatoare cu piesele originale, singura diferenta fiind ca nu sunt produse de producatorul masinii.

Asadar, pentru a te asigura ca alegi cea mai buna optiune in ceea ce priveste piesele, urmeaza urmatorii 3 pasi:

  •  Evita piesele contrafacute;
  •  Incearca sa optezi pentru piese auto online, deoarece gasesti mult mai multe detalii despre ceea ce ai nevoie;
  • Incearca sa gasesti cea mai buna varianta aftermarket, in detrimentul pieselor originale, deoarece poti gasi aceeasi calitate la preturi foarte mici.

sursa: glamcar.ro