Prin intretinerea motorului unei masini ii vei pastra valoarea si siguranta. Ideal ar fi ca proprietarul sa urmeze programul de intretinere recomandat de producator cat mai mult posibil. 

Printre consecintele neglijarii acestui lucru putem aminti: 

Abandonarea masinii

Unele din cele mai ieftine piese si cele mai importante. In cazul in care cureaua alternator sau furtunul lichidului de racire se rupe, vei fi nevoit sa iti abandonezi masina la o distanta considerabila de casa, rezultand o multime de taxe si neplaceri.

Accidentele

Neschimbarea pieselor problema poate duce, in cele mai grave cazuri la pierderea vietii. De exemplu, anvelopele care in urma uzurii si-au pierdut aderenta pot cauza accidente in zilele ploioase.

motor_400

Scurtarea duratei de viata a vehiculului

Neschimbarea uleiului poate cauza o multime de neplaceri, cauzand intr-un final cedarea motorului.

Performanta slaba

Un motor al carui aprindere este setata bine va avea o acceleratie mai buna decat un motor ai carui cilindrii nu sunt asezati corect.

Economia combustibilului

In cazul in care uiti sa faci anumite verificari economia combustibilului va fi afectata. Inlocuind bujiile, firele de aprindere si umfland adecvat anvelopele vei economisi combustibil.

Scaderea pretului la vanzare

Folosind ceara vei oferi masinii un aspect lucios. Aspirand si curatand interiorul masinii ii vei oferi un aspect nou. Atunci cand un posibil cumparator inspecteaza masina, aspectul acesteia il poate face sa ofere mai multi bani.

Garantie anulata

Unui proprietar care nu respecta programul de intretinere al masinii ii poate fi anulata garantia. Contractul ar putea dicta proprietarului sa fie de acord cu schimbarea uleiului si cu alte lucrari de intretinere sau sa i se retina garantia.

Consecintele neglijarii pot aduce daune atat vietii dar si aspectului masinii. O intretinere adecvata ii va oferi soferului o stare de liniste.

sursa: masini.ro