Dezmembrari auto
01
Jan
70

    Dezmembrari auto Dezmembrarea autovehiculelor reprezintă valorificarea materialelor uzate pentru a fi folosite pentru alte autovehicule. Scopul principal este limitarea utilizarii resurselor naturale și utilizarea mai eficientă a acestora. Cea mai eficientă forma de reciclare este refolosirea unei componente gata asamblate în vederea încorporării într-un mecanism nou, de exemplu, refolosirea/reutilizarea componentelor și pieselor auto provenite din dezmembrarea vehiculelor prematur scoase din uz la autovehicule noi pe linia de montaj.

    In ultima vreme oferta parcurilor auto din tara a crescut foarte mult. De aceea cererea de piese auto este foarte mare si s-a dezvoltat foarte mult comercializarea pieselor din dezmembrari.

    In luna septembrie 2004 a fost creata Asociatia Nationala a Societatilor de Dezmembrari Auto si Reciclare -la initiativa unui grup de societati comerciale din acest domeniu de activitate. Principala activitate a acestor societati comerciale este dezmembrarea vehiculelor scoase din uz prematur, refolosirea/reutilizarea pieselor si componentelor auto.

    Activitatea de dezmembrare a autovehiculelor casate se poate face numai cu autorizatie de mediu. In caz contrar, persoanele care executa asemenea lucrari pot fi sanctionate. In punctele autorizate pentru dezmembrari auto se recupereaza cea mai mare parte a componentelor si materialelor. Unele pot servi ca piese de schimb pentru alte masini, dar cele mai multe ajung la reciclare.