Tractarea unei masini defecte poate fi o operatiune la indemana oricui cu conditia sa se respecte o serie de proceduri si reglementarile legale. Fiecare sofer ar trebui sa cunoasca regulile de baza ale tractarii pentru o deplasare in siguranta in eventualitatea in care ar fi implicat intr-un astfel de eveniment. 

Inainte de a incepe efectiv operatiunea standard de tractare este deosebit de important sa existe o discutie intre cei doi soferi cu privire la ceea ce are de facut fiecare.

Iata ce trebuie sa stiti referitor la operatiunea detractari auto:

Ce fel de masini pot fi tractate?tractare

Conform legii, numai autoturismele inmatriculate pot fi tractate. Cele neinmatriculate pot fi transportate doar pe platforma.

Care sunt precizarile legale cu privire la obiectul folosit in tractare?

In aceasta situatie, legea spune ca este necesara o bara de tractare cu lungimea de cel mult 5 metri. In cazul autoturismelor care nu prezinta defectiuni la sistemele de franare si de directie, este permisa folosirea unui cablu de tractare de 3-5 metri, cunoscut sub denumirea de sufa. Aceasta trebuie sa fie in permanenta intinsa.

Pe unde pot circula?

Tractarea masnii se face cu viteza foarte redusa, motiv pentru care va fi folosita prima banda. Este interzisa tractarea masinilor pe autostrada. In acest caz, solutia este sa apelati la o firma de tractari autodin vecinatatea zonei in care va aflati.

Viteza de deplasare

Desi nu exista o limita legala, aceasta nu ar trebui sa depaseasca 30-40 km/ora indiferent cat de lejer este traficul. In oras, viteza va fi chiar mai redusa din motive de siguranta.

Este obligatoriu ca conducatorul masinii tractate sa detina permis de conducere?

Potrivit legii, ambii conducatori sunt obligati sa detina permis de conducere valabil pentru categoriile de autoturisme respective.

Semnalele celor doua masini

Masina tractata trebuie sa foloseasca aceleasi semnale luminoase ca si cea care tracteaza.

In cazul in care sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa tractarea pe timp de noapte sau în conditii de vizibilitate scazuta iar pe timpul zilei, masina tractata va afiseze inscriptia "Fara semnalizare" si a indicatorului "Alte pericole".

Motocicletele pot fi tractate?

Tractarea oricarui vehicul cu două roti, cu sau fara ataș, este interzisă de lege.

Nerespectarea regulilor privind tractarea auto se sanctioneaza cu 9 – 20 de puncte de amenda.

Pentru a evita neplacerile de a ramane cu masina in trafic va recomandam sa adoptati o atitudine preventiva ducand masina la service pentru o inspectie periodica de cel putin 2 ori pe an si inainte de a pleca la un drum lung.

Daca totusi aveti nevoie de tractare si va aflati pe raza Bucurestiului sau in imprejurimi va recomandam aceste servicii profesionale de tractari auto Bucuresti, sigure, rapide si la un pret excelent.

Firma autorizata de tractari auto

Va stam la dispozitie non stop pentru tractari auto in Bucuresti la preturi avantajoase. Echipa de profesionisti executa si unele reparatii de complexitate redusa la fata locului, sau schimbari de consumabile. 
Autospecialele noastre ofera multiple posibilitati de prindere si tractari autovehicule descongestioneaza rapid locul interventiei si indeplinesc toate conditiile impuse de protectia muncii la recuperare si tractare, oferind siguranta maxima.

Serviciile sunt disponibile NON STOP, interventiile facandu-se indiferent de ora, conditii meteo sau locatia unde va aflati. In plus, colaborarea cu un service auto ofera clientilor decontari asiguratorii si servicii impecabile.

sursa: comunicatedepresa.ro